Voorzorg privéleven – Financiële bescherming gezin

//Voorzorg privéleven – Financiële bescherming gezin
Voorzorg privéleven – Financiële bescherming gezin2017-01-27T08:47:17+00:00

Het is uw verantwoordelijkheid om uw gezin financieel te beschermen. Voorzorg privéleven is cruciaal.

Om dit duidelijk te maken staan we kort even stil bij de financiële gevolgen van:

  • een ernstig ongeval in het privéleven,
  • of erger nog, overlijden.

Risico’s in het privéleven

De risico’s van ongevallen in het dagelijkse leven worden door ons allen onderschat. Zo blijkt uit statistieken dat ongevallen in het dagelijkse leven zich drie keer meer voor doen dan verkeersongevallen.

De meeste mensen denken ten onrechte dat ze goed verzekerd zijn tegen ongevallen in het privéleven:

  • Na een ernstig ongeval houden ziekenfondsen totaal geen rekening met de werkelijke economische schade (gederfde inkomsten in de toekomst) of de geleden esthetische schade.
  • Het financiële noodlot kan toeslaan wanneer een verzekeringnemer en zijn gezin getroffen worden door een ongeval in het privéleven. Wanneer het gaat om een ongeval zonder aansprakelijke derde, kunnen de verzekeringnemer en zijn gezin niet vergoed worden door een familiale verzekering (juist wegens het gebrek aan aansprakelijke derde).
  • De sociale zekerheid neemt slechts een deel van de schade voor zijn rekening.

Voorzorg privéleven: 4 redenen

Reden 1

U heeft een verplichte motorrijtuigenverzekering burgerlijke aansprakelijkheid afgesloten voor uw wagen.

Om uzelf als bestuurder optimaal te beschermen heeft u de bijkomende dekking bescherming bestuurder onderschreven. Dankzij deze bescherming bestuurder bent u, als bestuurder, zeker van een volledige dekking bij een ongeval in fout of een ongeval zonder aansprakelijke derde.

Het enige (grote) probleem hiermee? Eens u uit de auto bent gestapt, en u glijdt uit op straat bijvoorbeeld, bent u niet meer gedekt door deze extra dekking bescherming bestuurder!

Reden 2

U wenst uw pensioen te plannen en weloverwogen investeringen te maken. Met andere woorden, u wenst aan wat diversificatie te doen qua spaaroplossingen om uw appeltje voor de dorst veilig te stellen.

Daarbij is het belangrijk om uzelf in te dekken tegen een ernstig ongeval. Het zou een domper zijn om uw spaargelden, deel van een investeringsplan, aan te moeten spreken door een onverwachts ongeval.

Reden 3

De Belg heeft een baksteen in de maag en wil zijn huis of appartement vaak goed verzekeren.

Dankzij de woonverzekering genieten de meeste Belgen voor hun huis of appartement van de noodzakelijke dekkingen zoals brand, waterschade, natuurrampen, etc.

Maar wat met de gezinsleden? De meeste mensen beseffen niet dat de gezinsleden bij een brand, een overstroming of een diefstal met geweld geen aanspraak kunnen maken op een vergoeding voor de opgelopen lichamelijke letsels!

Reden 4

De familiale verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid privéleven) dekt de gevolgen van ongevallen waarvoor uw gezinsleden of uzelf aansprakelijk worden gesteld.

Het probleem met de familiale verzekering? De familiale verzekering komt helemaal niet tussen wanneer het gaat om een ongeval zonder aansprakelijke derde.

Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u de haag aan het scheren bent en plots van de ladder valt of wanneer uw kind uit een boom valt tijdens het ravotten.

Conclusie – Voorzorg privéleven is een must

Verschillende maatschappijen bieden verzekeringsoplossingen tegen ongevallen in het privéleven. Deze verzekeringen voorzien een schadevergoeding aangepast aan de persoonlijke situatie van de klant (inkomen, leeftijd, beroep, etc.) en houden ook rekening met eventuele blijvende ongeschiktheid.

Heeft u vragen of interesse in voorzorg privéleven voor jouw gezin? Contacteer ons!

Overlijden

Het is oncomfortabel en onaangenaam maar soms moet het… Denk even na over de situatie van uw nabestaanden indien u morgen zou komen te overlijden.

Door deze denkoefening te maken kunt u een veiligere financiële toekomst verzekeren voor uw nabestaanden en financiële zorgen voor hen vermijden.

Achtereenvolgens bespreken we drie types voorzorg privéleven in verband met overlijden: de schuldsaldoverzekering, de overlijdensverzekering en de uitvaartverzekering.

Schuldsaldoverzekering

In combinatie met uw hypothecaire lening kan u een schuldsaldoverzekering afsluiten.

Een schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat de lening van uw woning bij uw overlijden (volledig of gedeeltelijk) zal worden terugbetaald door de verzekeringsmaatschappij. Dit is dus voorzorg privéleven die een belangrijke last voor uw nabestaanden laat wegvallen.

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een schuldsaldoverzekering.

Een groot deel van een gezinsbudget gaat echter ook naar het onderhoud en de nutsvoorzieningen van de woning.

Dit in combinatie met het feit dat een groot deel van de oorspronkelijke gezinsuitgaven gewoon blijven bestaan betekent dat een schuldsaldoverzekering alleen onvoldoende is om de nabestaanden een zorgeloze toekomst te garanderen. Gelukkig kan bijkomende voorzorg privéleven een oplossing bieden.

Overlijdensverzekering

U kan ervoor opteren om een verzekering af te sluiten die uw nabestaanden een kapitaal uitkeert. Dit is voorzorg privéleven om jouw nabestaanden op de korte termijn vooruit te helpen.

Hierdoor kunnen jouw nabestaanden hun levensstandaard aanhouden en hun projecten voortzetten (denk maar aan de studies van uw kinderen bijvoorbeeld).

Het kapitaal wordt uitgekeerd onmiddellijk na het overlijden, ongeacht de oorzaak. U kunt zelf het gewaarborgd bedrag bepalen (en aanpassen in de toekomst) en u kunt zelf de begunstigden van het kapitaal aanduiden (en wijzigen in de toekomst indien nodig).

Uitvaartverzekering

Een begrafenisverzekering (of uitvaartverzekering) is een verzekering die de kosten van een begrafenis of crematie dekt. Het afsluiten van zo’n uitvaartverzekering maakt dus dat uw nabestaanden niet voor financiële verrassingen komen te staan.

De uitvaartverzekering is de ultieme voorzorg privéleven om bijkomende zorgen tijdens een moeilijke periode te vermijden.

U kan dikwijls zelf bepalen welk bedrag u wenst te verzekeren en vervolgens betaalt u dat bedrag in periodieke schijven.

Het aantrekkelijke aan de meeste uitvaartverzekeringen? U heeft recht op het totale bedrag, ook al overlijdt u vóór u alle premies betaald heeft. Indien uw begrafenis of crematie minder kost dan het verzekerde bedrag kunnen door u bepaalde begunstigden het saldo ontvangen.

Sommige maatschappijen bieden extra’s zoals praktische en administratieve bijstand voor de nabestaanden.

Vragen over voorzorg privéleven?

Heeft u vragen? Wenst u meer informatie? Heeft u interesse? Aarzel niet om ons te contacteren!