Motorrijtuigenverzekering

///Motorrijtuigenverzekering
Motorrijtuigenverzekering2017-01-27T09:10:31+00:00

Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen verplicht

Indien u een auto, bromfiets, motorfiets of bedrijfsvoertuig (vrachtwagen) in het verkeer wilt gebruiken, dan bent u wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Deze aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de eventuele schade aan derden waarvoor de bestuurder van uw voertuig aansprakelijk is.

Wat is verzekerd in een motorrijtuigen​verzekering?

In de voorwaarden van de burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen vallen nauwelijks verschillen waar te nemen tussen de maatschappijen onderling. Hoe komt dit? Doordat deze waarborg wettelijk geregeld is.

De andere (optionele) waarborgen kunnen wel grote verschillen vertonen (zie volgende ondertitel)

Extra (optionele) waarborgen

Rechtsbijstand

Deze optie garandeert dat u bijgestaan wordt door uw rechtsbijstand in geval van geschillen. U heeft twee opties:

  1. U koppelt deze optie aan uw motorrijtuigenverzekering
  2. U kiest voor een aparte rechtsbijstand bij een zuivere rechtsbijstandmaatschappij (zo vermijdt u belangenconflicten die kunnen optreden indien verzekerde A (verzekerd bij maatschappij X) in de clinch gaat met verzekerde B (toevallig ook verzekerd bij diezelfde maatschappij X)!

Omnium

Deze optie wordt vaak genomen voor nieuwe en/of jonge voertuigen. Een omniumverzekering beschermt uw wagen bij:

  • materiële eigen schade
  • diefstal
  • glasbreuk
  • brand,
  • aanrijding met dieren,
  • natuurkrachten.

Kleine omnium

Een kleine omniumverzekering is eigenlijk de volledige omniumverzekering maar dan zonder de waarborg materiële eigen schade.

Bescherming bestuurder

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen dekt alle passagiers (ook bij een ongeval in fout). De bestuurder zelf is daarentegen uitgesloten van dekking en zal niet vergoed worden bij een ongeval in fout.

Deze optie Bescherming bestuurder beschermt u als bestuurder bij een ongeval in fout. Of u nu aan het stuur van een voertuig van een derde zit, dan wel of uw voertuig wordt bestuurd door een derde. Deze dekking voorziet in een vergoeding van uw eigen verwondingen en de andere daaraan gekoppelde kosten.

Dit is eigenlijk een must voor iedereen en het is dan ook bizar dat dit niet wettelijk verplicht is bij de motorrijtuigenverzekering, zeker in de privésfeer.

Bijstand

Een bijstandsverzekering geeft onmiddellijke hulp bij een ongeval of bij autopech. U krijgt dan praktische hulp zoals het takelen van uw wagen en het naar huis brengen van passagiers.

De optie bijstand beschermt u en uw gezin 24/7 en dit zowel thuis, op reis en onderweg. Is je wagen gestolen of heb je pech? De optie bijstand is het natuurlijke verlengstuk van uw autoverzekering.

Kies voor een motorrijtuigen​verzekering op maat

De gepaste motorrijtuigenverzekering voor u? Dit antwoord hangt af van de ouderdom van uw rijbewijs, de datum van uw laatste ongeval, uw woonplaats en uw jaarlijks aantal kilometers.

Laat u deskundig bijstaan om een verzekering en premie te selecteren die aangepast zijn aan uw profiel en rijgedrag. Vraag nu uw offerte aan:

Offerte autoverzekering aanvragen

Klik hier om een offerte autoverzekering aan te vragen

Offerte motorfiets​verzekering aanvragen

Klik hier om een offerte motorfiets​verzekering aan te vragen