Huisdierverzekering

Huisdierverzekering2019-02-14T12:16:27+00:00

huisdierverzekering onvoorziene dierenartskosten opvangen belgië

Met een huisdierverzekering voor uw hond of kat bent u zeker dat uw dierbare viervoeter de beste medische zorgen kan krijgen wanneer het nodig zou zijn. U kan met zo’n verzekering voor uw huisdier namelijk onvoorziene dierenartskosten opvangen en vermijden.

Huisdierverzekering als financieel vangnet

Huisdierenbaasjes onderschrijven in vergelijking met vroeger steeds vaker een goede zorgverzekering voor hun liefste kat en/of hond.

De reden ligt voor de hand. Tenminste, ze ligt voor de hand voor mensen die ervaring hebben met dierenartsenbezoekjes en de hieraan verbonden facturen…

Indien uw huisdier getroffen wordt door het noodlot (en vergis u niet, elk dier of mens kan plots en acuut ziek worden), is zo’n zorgverzekering voor huisdieren het ideale vangnet.

Het is namelijk zo dat de medische kosten verbonden aan de behandeling van uw huisdier aanzienlijk kunnen oplopen… Zo kan uw lieveling plots ernstig ziek worden of kan er zich steeds een ongeval voordoen met lichamelijke letsels zoals breuken tot gevolg.

Met een kwalitatieve huisdierverzekering kan u ervoor zorgen dat u gedekt bent tegen dergelijke onvoorziene medische kosten bij de dierenarts.

Het voordeel is dat u dan helemaal niet hoeft te gaan bezuinigen op de medische behandeling! En uw hond of kat kan op die manier van de beste medische zorgen genieten (deze worden namelijk (deels) gedekt door de huisdierverzekering).

Voordelen van een goede huisdierverzekering

 • Geen financiële remmingen om de dierenarts te raadplegen! Denkt u dat er iets mis is met uw kat of hond? Bezoek dan gewoon de dierenarts zonder financiële kopzorgen, laat uw huisdier onderzoeken en bezorg het de juiste medische zorgen.
 • Verkrijg een financiële tussenkomst en dekking voor ongevallen, ziektes en operaties.
 • Uw huisdier (kat of hond) kan verzekerd worden zonder voorafgaand medisch onderzoek.
 • Uw hond/kat kan levenslang verzekerd blijven (mits u natuurlijk jaarlijks aan uw premieverplichtingen voldoet).
 • Afhankelijk van uw wensen en budget heeft u de keuze uit verschillende dekkingen en franchises! Concreet dient u rekening te houden met verschillende parameters zoals de hoogte van de verzekeringspremie, de franchise die van toepassing is, de procentuele terugbetaling van de gemaakte kosten en de maximale vergoeding per jaar. Als vuistregel kan u het volgende meenemen als richtlijn: Hoe hoger de premie is die u betaalt, hoe hoger het terugbetalingsniveau van de dierenartskosten. Contacteer ons gerust voor advies en een offerte op maat.
 • Simpel proces om de terugbetaling van de kosten te verkrijgen. Bij elk dierenartsbezoek dient u een aangifteformulier te laten invullen door uw dierenarts. Dit aangifteformulier bezorgt u vervolgens aan ons (of direct aan de verzekeringsmaatschappij) en op basis van dit formulier wordt de terugbetaling geregeld.

De ene huisdierverzekering is de andere niet

Informeer u goed alvorens u een huisdierverzekering zou afsluiten. Er worden namelijk nogal wat technieken en reclametactieken gebruikt die de huisdierverzekering en de hieraan gekoppelde dekkingen durven te verbloemen…

Opgelet: Er worden heel vaak enkel aantrekkelijke basispremies geafficheerd… Maar meestal brengt dit met zich mee dat u als huisdierbaasje dan zelf een aardig pak geld moet ophoesten wanneer het fout gaat…

Wenst u gespecialiseerd advies op maat van uw situatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Wij bezorgen u met plezier enkele simulaties op maat van uw wensen en huisdier(en).

Zo kan u overzichtelijk te zien krijgen wat de totale kost per maand zou bedragen en wat u daarvoor in de plaats krijgt (en wat uw persoonlijke bijdragen zouden zijn bij elk plan)…

Wij houden van een persoonlijke en transparante aanpak en schenken graag klare wijn zonder verdoken kosten. Dit kan u helpen om een afgewogen keuze te maken tijdens het selecteren van de juiste huisdierverzekering.

Aandachtspunten bij selectie huisdierverzekering

Hieronder kan u wat tips en advies vinden voor het afsluiten van de geschikte huisdierenverzekering voor uw kat of hond. Door de grote hoeveelheid informatie en het grote aanbod verzekeringen kan u snel het overzicht verliezen.

Daarom formuleren wij hieronder enkele belangrijke aandachtspunten die u zeker en vast eens zou moeten bekijken alvorens u een huisdierenverzekering ondertekent en afsluit.

Welke dierenartskosten worden terugbetaald?

Overweeg bij de selectie van een dierengezondheidsverzekering welke kosten van de dierenarts zoal terugbetaald worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende kosten:

 • Dierenartsconsultaties
 • Operaties
 • Consultaties voor gedragsproblemen
 • Fysiotherapie
 • MRI-scan
 • Spoedraadplegingen (vreemd voorwerp ingeslikt, oorontsteking, gebroken poot, gescheurde nagel, enz.)
 • Ontworming
 • Hospitalisatie
 • Echografieën
 • Radiografieën
 • Analyses
 • Medicatie voorgeschreven door dierenarts
 • Osteopathie
 • Acupunctuur
 • Ondersteunende behandelingen

De ene huisdierverzekering is de andere niet dus u dient dit goed uit te zoeken welke kosten precies gedekt worden…

Wenst u meer info over welke verzekering het best past bij uw wensen en situatie? Contacteer ons dan gerust vrijblijvend voor meer diepgaande informatie omtrent uw opties.

Welke dierenartskosten worden niet vergoed en terugbetaald?

Let goed op voor mogelijke valkuilen en dierenartskosten die niet gedekt worden door de huisdierverzekering!

Enkele kosten die meestal niet gedekt worden zijn de volgende:

 • Kosten voor ongevallen en ziekten van vóór de inschrijving
 • Kosten ten gevolge van erfelijke ziekten en misvormingen
 • Kosten bij voortplanting
 • Kosten ten gevolge van ziekten die voorkomen hadden kunnen worden door een vaccin
 • Speciale dieetvoeding omdat uw huisdier op dieet moet
 • Elektronische chip of tatoeage ter identificatie van uw hond of kat indien het dier ergens zou gevonden worden
 • Kosten van sterilisatie of castratie voordat uw huisdier een bepaalde leeftijd bereikt

Een huisdierverzekering die alles dekt bestaat namelijk niet dus het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Aarzel niet om ons te contacteren voor advies op maat.

Worden geneesmiddelen terugbetaald?

U dient bij voorkeur een dierenartsverzekering te onderschrijven die geneesmiddelen terugbetaalt wanneer deze werden voorgeschreven door de dierenarts.

Is er een inschrijvingsleeftijd van toepassing?

Onderzoek wat de inschrijvingsvoorwaarden zijn qua leeftijd van uw hond of kat. De meeste maatschappijen staan toe om honden en katten te verzekeren tot een bepaalde leeftijd.

Contacteer ons voor de exacte details of bekijk de volgende specifieke pagina’s:

Zijn er wachttijden van toepassing?

Om fraude en misbruik te vermijden worden er vaak wachttijden gehanteerd. Via wachttijden gaat men na of uw huisdier wel in goede gezondheid verkeert op het moment dat u als baasje de huisdierverzekering onderschrijft.

Elke professionele, zichzelf respecterende verzekeringsmaatschappij hanteert deze wachttijden. Krijgt u online een voorstel waarbij geen wachttijden van toepassing zijn, dan is dit hoogstwaarschijnlijk te mooi om waar te zijn!

Eenmaal verzekerd en de wachttijd van uw dierenartsverzekering verstreken is, worden ziekten en ongevallen (behoudens uitzonderingen) wel gedekt.

Is een vrije keuze van de dierenarts toegelaten?

Let goed op inzake uw persoonlijke bewegings- en beslissingsvrijheid. U kan best een huisdierverzekering afsluiten die u de vrijheid geeft om zelf uw dierenarts naar alle vrijheid aan te duiden.

Om snel en gemakkelijk alle erkende dierenartsen in uw streek te zien te krijgen, kan u steeds de officiële ledenlijst op de website van de Orde der dierenartsen consulteren.

Hoe wordt de kostprijs van de dierenartsverzekering berekend?

De kostprijs wordt meestal bepaald door het soort dier (kat of hond) en het exacte ras.

Daarnaast heeft ook het vergoedingsniveau (welk percentage van de dierenartskosten er wordt terugbetaald) en de hoogte van de franchise een impact op de premie van de dierenarts verzekering bij de meeste maatschappijen.

Wat is de maximale vergoeding voor dierenartskosten op jaarbasis?

Zoals bij elke verzekering worden er ook bij huisdierverzekeringen plafonds gehanteerd qua maximaal terug te betalen bedragen op jaarbasis.

Onderzoek dit goed want hier wordt de kwaliteit van de dekking voor een stuk bepaald!

Er bestaan allerlei opties en jaarlijkse bedragen die ruim variëren. Afhankelijk van uw wensen en verlangens kunnen wij u verschillende voorstellen op maat aanbieden!

Advies op maat gewenst? Contacteer ons

Wenst u vrijblijvend een prijsopgave voor een huisdierverzekering? Neem dan gerust contact met ons op.

Of vraag online een offerte aan door enkele cruciale parameters mee te geven. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.